JOGGA!

Hello my friends!
Jag tog mig ut och sprang(jogga) ändå. Tro det eller ej! Mäkta stolt över mig själv. Hehe har skrytit om mig själv ett par gånger, men för mig är det väldigt ovanligt att VILJA ta sig ut å jogga.
Tog mig runt 1.7. Saktade bara ner farten två gånger (powerwalk), och fick bättre tid än då jag och Ellen sprang i måndags. Var de viljestyrkan eller benmusklerna som gjorde det?
Har förstått dethär med jogging nu. Innan (springer 1,7 en gång per termin på gympan)jogga/sprang jag alldeles för fort och orkade bara en liten stund för att sen sätta mig och vila. Andningen var jobbig och hjärtat slog riktigt hårt.
Nu joggar jag sakta, men orkar därför längre utan att stanna. Känns skönt.
1,7 är alltid jobbigt att tänka på då de blir dags, en gång per termin. Men sista gången, i nian, kanske det känns kul att få se hur mycket bättre jag blivit på ta mig runt? Jag hoppas det, är mitt mål för nu.
tagen från google.

EN BRAAA DAG!

HEJ! :D
Känner mig ruskigt glad!
Har spring i kroppen så jag funderar allvarligt på att fara ut å springa. Brukar aldrig ha "myror i brallan"..
Tog bussen upp till schtaaan med Sofia och Emma, bäst! Linnea joinade oss oxå, men bara ett tag. Bättre de än inget!
Fixade fri surf (TACK MAMMA! ♥), köpte en bandeu (kan inte uttala det, så jag brukar kalla de bandsak) på gina och en mössa på bikbok. Blir bra då det mer eller mindre är höst nu.
Fast de sug rätt så mycket att det varken är sommar eller höst. För varmt för jacka, för kallt med kofta. Jobbigt lixom.

Har just gjort glosor för imorrn och ikväll KANSKE jag ska fara å kolla på Sofia å Emmas träning, fast Emma ska titta på.
Älskar min blick.

Inte alla har en bra dag

Idag har de vart fullt schema.
Efter skolan for jag till stan med Ellen och vi lyckades lura med oss Jojje. Fikade gofika. Var på ett biblotek i flera långa timmar kändes det som, de var lixom väldigt varmt och det kändes som en evighet därinne.
Hämtade hem min lila jacka, och det känns skönt. Ikväll har det vart väldigt kallt, för solen lyser inte nu..
Då jag satt på bussen sa jag "Där ska jag av vid Ica!" just då visade Jojje mig nåt i nån tidning ich jag missade hållplatsen! Svor som attans hela vägen till nästa hållplats, ljudligt och allt. Hoppas ingen var riktigt troende eller nåt, för det var inte fina ord som kom ur min mun..
Jojje följde mig till Ica och vi sa hejdå till Ellen. Mötte upp Kimberley och vi gick och satte upp en plansch om Jujutsun. Sen gick vi hem till mig och sen for Jojje hem och åt. Jag och Kimberley satt och snacka. ♥ Kändes skönt att prata med henne var ju så längesen vi träffades, nu när hon går i ny skola och allt..
Nån timme senare då han kom hit hade han med sig en film, började se den men efter ett tag skulle Kimberley hem. Vi andra fortsatte se film, men jag vart akut sugen på dipp och grönsaker och som tur var de inte uppätet så de vart en bättre filmkväll.
Vi såg en skräckis, trodde den skulle endast handla om clowner men den var mer psykopat film. Inte så kul att gå hem efter att ha följt Jojje en bit.. Lamporna blinkade på vägen hem! MÅSTE ÅTGÄRDAS!

heh

Trött som bara den och jag vill ha min dator tillbaka!

Hejsan Svejsan i lingonskogen!
Idag har de inte varit så superjobbig dag på skolan. Korta raster, men annars är de bra.
Sov hos mormor inatt. La mig typ halv elva och kring två vaknade jag av att en hund låg på mitt ansikte. Det var lilla söta Zacke som hade kommit! Sen fock Santoz syn på mig och det vart många pussar ska ni veta.  Ida och Maritha kom. Men jag var inte så´mycket i medvetandet, typ sov fast jag pratade. Minns inte vad jag snacka om ens..
Försov mig, mormor väckte mig flera gånger sa hon, men jag minns inte en enda.. 7.58 fick jag ett sms av Sofia, tack och lov hade jag ljud på, för annars hade jag försovit mig totalt! Gjorde mig klar på den tidig aldrig vart emd om förut och hann knappt prata med mormor..
Gick miste om den mysiga morgonen med henne..
På gympan fick man välja, fotboll eller jogging. Valde jogging. Ellen och jag powewalkade till 1.7 stugan och sen joggade vi runt 1.7. Eller gick korta stunder, sen jogga igen. Powewalkade till gympan efter det. Är jättestolt över mig själv att ajg orkade utan att få kramp i benen eller andningsproblem (ansträngningsastma) eller nåt sånt. Kanske inte den bästa tiden, men jag tog mig runt. Jävligt stolt faktiskt!
Ska göra läxor ikväll, och sova. Eller slappa. Se gilmore girls kanske. Är jättetrött i huvudet, benen, inte än. Hoppas jag får träningsvärk så jag känner att jag gjort nåt bra.
Vill ha min dator tillbaka NU! Är superless på att dela dator med mamma och pappa. Går ju inte att göra nåt utan att de ska ha den "en stund"..
finfina flickor

Trött Stina + husarbete = suraste surkärringen som gått på två ben

Hej!
Igår som jag väldigt bra förklarade igår var jag trött. Riktigt trött. Låg och såg på film då Calle sa att jag skulle komma ner och hjälpa till med veden, men jag sa "mm, sen" och ja, filmen var så mycket intressantare än veden.
Efter ett tag drog jag på mig mjukis dressen och gick ned. Lådorna såg sjukt tunga ut, och det kändes extremt superjobbigt. Så jag gick ned och satte igång en tvätt istället.
Men jag behövde fråga mamma och pappa hela tiden, har nyss börjat tvätta och det är inte enkelt hur man ska blanda kläder osv, speciellt inte med vår tvättmaskin!!
Jävla skit klump. Säkert 20 år gammal och ja, de är endel extra grejor man behöver för att ens få igång den.. Jag var sur hela dagen igår, Calle fick känna av de, hehe. Så går de då man är lillebror!
For på matfesten, mamma pappa calle marianne janne. Det vart mysigare mot kvällen, kring halv tio tiden. Tycker det är så mysigt att bara titta på allt folk, ha en cola i handen och lyssna på musiken. Det var så varmt igår oxå, pappa sa precis innan vi skulle lägga oss, är de fortfarande 17 grader?! Jaa, de var då inte kallt iaf. Nästa vecka kommer väl störtregn och kyla eller kyla och snö. Nä men det går inte lita på att denna otroliga värme håller sig kvar så mycket längre..
Visst är vi fina, jag och Ellen? ;)

Never let me go

Vilket tragiskt liv. Tänk att man kan tro något om en enda människa? Se film, snyfta lite, och fundera. Vill bara svära, slå riktigt hårt och banka vett i huvudet på den som tror att detta är det rätta sättet att leva på. Att göra så mot barn, mot deras framtid. Fyfan alltså.

Sjukt morgontrött och min kära lillebror kan inte hålla käften

Godmorgon alla glada!
Hoppas nii är gladare än vad jag är denna dag, för mitt humör är inte på topp!
Vaknade just, eller för 20 minuter sen. Har sovit i tio timmar men det känns verkligen inte..
Calle spelar nå spel me nån kompis å pratar i headsetet, och typ skriker hela tiden blir så suuuur på honom. Hej morgontrött.
Kom hem seeeeent från Emmas place igår. Vi hade jätteroligt och alla var übertrötta då jag och Sofia for. (Jojje for tidigare)
Idag vill jag bara slappa och vara hemma. Tänker inte anstränga mig mycket! Hehe surkärring.
såhär ska jag se ut idag - rosa huvtröjan + tillhörande dresströja. MYSKLÄDER ♥

JOJJE ÄR INTE SNÄLL

Hej.
Är hos Jojje nu, han mobbas.
Har inte ätit middag än, men ska göra det snart, typ om ett bra tag. Jojje jävlas då jag skriver!!!! TRådlöst tangentbord.. + datamus. KAN ALDRIG SLUTA BRA!
Skolan, fick två läxor till nästa vecka, har inte kunnat göra dom för alla datorer har vart upptagna (min är fortfarande på lagning) så de blir väl att göra de imorrn.
Han smaskar när han tuggummi!!!!!

Detta inlgg vart intee så fint, allt är Jojjes fel!
Hade engelska diagnos idag, ick inte bra..... tror hjag.
Ska till Emma sen, där finns nog Sofia, Linus, Emm(a)e och jag och Jojje såklart. SKRÄCKFILM! (antar jag)
SYNS.

HAHYA

Viber, bra och billigt. ET, CV.

Hejsan svejsan alla söta gurkor bakom datorskärmarna!
Eftersom Tempo/Handlarn/Hörnan ska stängas och bli spelhall för typ hästar osv, så har de halva priset på allt förutom öl, tobak och tidningar (vilket reklam inlägg detta blev) så for jag Sofia och Emma dit efter skolan och shoppade loss på godsaker! Emma var bank och lånade ut pengar, vi andra var tillfälligt fattiga (inga pengar med oss), gulligt!
På svenskan skulle vi skriva en ett brev/tidningsartikel/dagbok eller nåt om Evert Taube's låt "Jag har sonat, jag är fri..", fick även se på youtube då Cornelis Vreeswijk sjunger den.
Det var svårt att börja skriva, men med musik (banditrock) i öronen och en vässad penna så gick det bra. Valde att vara flickan från kafeét och skriva till honom i fängelset. Tog hela lektionen, men det var kul att skriva faktiskt. Tänk vad man kans sakna sånt, utan att tänka på det..
Kanske de ändå är kul att vi börja skolan igen, kanske jag gillar skolan mer än vad jag säger.

Juste, Jojje har tjatat (i flera månader) om att jag ska skaffa Viber då de kommer till android, och de gjorde de tydligen igår så nu har jag (äntligen, enligt Jojje) skaffat det. Nu kan vi prata gratis i, sålänge de finns Wifi (^^).

jag vill ha en saccosäck.. tips på hemsida?

JAG VILL HA EN SACCOSÄCK!!





Ser ni inte så mysigt det ser ut? Tänk er en i mitt rum, en svart? Blå?
VILL HA!

Kalender in my heart!

Hej!
På träslöjden ska vi göra svepaskar. Jag ska göra en som har formen av en geishagodis. Vart supersugen på godis då jag letade bilder till ritningen, inte bra inte bra.
Jag som ska minska på godisätandet! Inge godis på veckorna!! Har lovat mig själv det, och än så länge har jag hållit det, tre dagar. Och de har vart tre riktigt plågosamma dagar. Är sockersugen hela tiden, men det ska jag bryta! *suck*

Idag då jag for från skolan for jag till Sibylla å käka med Calle å Jacob som kom med bussen från stan, duktig pojk där! Sedan for jag till mammas jobb, stannade där ett tag, och oj så söta de små var. Mamma skulle stänga och de tog då år innan vi for därifrån (pratmonster).
Har bara pluggat och suttit vid datorn sen jag kom hem. Fick första läxan för i nian. So, religion, judendomen. Usch, so.
Ska se på Gilmore girls senare, och sen sova. Ska börja lägga mig i rätt så bra tid, 9/10. Annars orkar jag inte med skolan! Är så sjukt trött, hela tiden. Helst hade jag velat sova klockan sju, men det går ju inte..
Där får ni oxå en glimt av min fina t-shirt (som inte alls stämmer in på mig, jag (L) fotboll,FALSKT. Stina (L) hockey, SANT) som jag köpte på New Yorker i Göteborg.
Fint ansiktsuttryck! Älskar min kalender, känner att de kommer bli ett mycket enklare liv med den i bilden. ICA 129:-

Ellen på besök! Bilder tagna!

Hejsan alla glada!
Idag fick vi på skolan veta (eller de fick vi veta igår) att vi ska få ha elevens val på schemat. Dom gick igenom vad man kunde ha och vi i nian fick välja mellan svenska, engelska, moderna språk (spanska fraska tyska, de man redan läser) eller fotboll/innebandy. Antingen på basnivå (för att klara G-nivå) eller fördjupning.
Jag valde svenska fördjupning. Hoppas att jag inte ångrar mig, engelskan lät rätt så rolig! ..
Hade mattediagnos, minns inte så mycket. Har glömt allt över sommaren.. Menmen. Kemin var rätt så intressant. Tydligen så har vi samma som A har i fysik. Rätt så .. fel (enligt mig).
Vandrade hem med Ellen. Vi har snackat, fikat, suttit vid fb, sett på Gilmore girls (fattar inte att vi faktiskt kan se på nåt tillsammans!) och snackat framtid. Det är nog det enda jag kommer att göra framöver. Har fortfarande inte fattat att jag faktiskt går nian och vi ska välja gymnasium efter jullovet, inte många månader bort, egentligen. *panikångest*

Nu ska jag vara social med min vän. Synes.

En vanlig dag..
Frasse hamnade på bild. Stackars han, satte dit en tofs i luggen, som han hatar, för att han alls ska se nåt.

första skoldagen, 9b.

Lördagskvällen var helt azm. Skrattade så jag fick magmuskler och yrade klockan 3 på morgonen. Sofia, Linus, Emma. Ni äg!
Fick blondare hår den kvällen, och nästan lite gult. Blir väl kanske bättre efter nå duschar. (hoppas)
Idag på skolan var jag tvungen at  byta till underskåp. Jävla skit, jag som har jätteont i ryggen. HATAR UNDERSKÅP.
Vårt schema är rätt så bra, fast inte långa lunchraster..
Kände att det var ovant att sitta vid skolbänken, höll på somna då Janne (matteläraren) satt som bäst å snackade om kemin vi ska ha framöver. (okej, kemilärare oxå)
Var intressant att se hur alla förändrats över sommaren. Många har blivit långa, speciellt Adam. Han har tvärvuxit om alla så det är inte klokt!
Har klagat över min rygg hela dagen idag. Har haft huvudvärk och ryggvärk. Riktigt bra dag.
Har varit å käkat glass med Sofia och Emma. Fick inte min jordgubbssås jag längtade efter, för jag ville ha strut. Onödigt att äta glass då lixom..
Min dator är fortfarande på lagning så jag vill inte lägga över bilder på mammas dator så det blir lagomt bildlöst och tråkigt.

Att jag och Linus vann över Sofia och Emma.. Ett mirakel!!

Godmorgon. Eller nåt.
Ringde just å väckte Jojje. Tydligen hade han städat sitt rum inatt. Fast han har riktigt twistat runt med dygnet. Han är en nattmänniska..
Ska på Ica med honom å Frasse. Frasse är en riktigt skithund. Igår åt han inte upp maten med stekt korv i, men idag med grädde i, slafs så var allt borta. *jävla skit att vi har skämt bort han så* (hatar bortskämda hundar, och ändå har jag en själv)
Igår hade jag de asnice. Cyklade till Emma i pissvädret och var väldigt blöt då jag kom. Och var. Vinterjackan fungerade som regnjacka, jobbigt.
Spelade med andra ord, jag och Linus var på lag. Och det gick sjukt dåligt. Sofia och Emma varvade oss, och vi hade inte hunnit hälften när de vann.
Men i Kotten (även känt som tecken) vann jag och Linus, och det är ett UNDER! Sofia och Emma har ett tecken som vi inte har listat ut, vi började spela det i 4:an.. Men vi vann! Är lite chockad, men nöjd. Hehe.
Såg även The grudge 3 då Linus hade farit hem. Den var inte lika bra som de två första, men man blev rädd. Stackars Emmas arm.. (a)
Andra delen. Första boken heter Silverhästen. Lene kaaberb(norskt ö)l. Bra serie!
myskläder #1

Tåget rullar snart hemåt, och då sitter jag i det!

Hallåojsan!

Har varit sjuka dagar här. Älskar det!
Hennes syskon påminner om min bror, och henne föräldrar påminner om mina föräldrar. Det är nästan läskigt, men så är det.

Lykke (katten) väckte mig för nån dag sen för att hon låg på min rumpa, trodde de var Kicki som gick över mig eller nåt, men så var de inte. (var lite yrvaken)

Det var översvämning i stallet för nån dag sen, de regna så mycket. Minns inte om jag skrivit nåt om de här, men nämnde de på fb iaf.

Grattis moster Maritha! (i efterskott)
Grattis morbror Peter! (i efterskott)
Grattis kusin Anna! (i efterskott)

Ska till stallet typ snart, säga hejdå till hästarna. Buhu,  dom är så himla fina, och jag älskar att vara där, de är så mysigt!

Ska sen till Kicki's pappa, käka och sen till tåget. Känns välidigt ledsamt att måsta fara, men skolan börjar ju för dom imorrn, så jag är ganska tvungen.
Dessutom saknar jag mina vänner sjukt mycket. Har hållt kontakten med dom dehär veckorna, men det är inte på nåt sätt samma sak. Har fått läsa om alla roliga grejor dom ha gjort, och jag har inte ens vart med i nåt av de dom gjort. Jag suger. Borde ha vart hemma istället med dom.

Fast nej, och jo. MAN BORDE KUNNA DELA PÅ SIG OCH VARA PÅ TVÅ STÄLLEN SAMTIDIGT!
Ångrar inte att jag åkte hit. Var lite spännande att åka tåg själv, byta själv fara SJÄLV. Man känner sig lite vuxen, fast jag vill inte bli vuxen och ta allt tråkigt ansvar, inte allt.

Btw, jag längtar till hösten. Få sitta med en kopp te i handen och tända ljus och bara mysa med mina vänner. Kanske en film. Åh, jag saknar dom så att jag dör. Får hemlängtan då jag sitter och tänker på dom.
Saknar hemma.

Och dessa ungar;













och många fler.

Åh vad jag blir less på att höra "Du är fortfarande placerad i kö, vi besvarar dig så snart vi kan"

Hej!

Vaknade kring ett och så fort jag tog tag i mobilen ringde mamma.

Har sett på Gilmore Girls, skött Tyra, käkat, gått ned till centrum med Tyra och Gabban och ska nu till McDonalds!! Åååååh, så himla gott, finns inte i Skellefteå så man måste ju passa på då man kommer till andra städer!

Köpte svart graffitti (stavning?) nagellack och vanligt rosa. Blir att pimpa naglarna sen!

Har suttit i 20 minuter och fått höra "Du är fortfarande placerad i kö, vi besvarar dig så snart vi kan" var tionde sekund. Fick lite psykbryt där ett tag.

 Sötong.

Bilder på lilla Tyra

 Min söta lillkusin var i början blyg, men sen tina hon upp och blev sig själv, en söting.

 Vi satt och lekte på golvet med hennes leksaker och jag lyckades knäppa några kort.

 Hon har fått tre tänder, en fjärde påväg.

 Hennes söta klänning och en solig dag.

Gilmore Girls, regn, Tyra, godis och telefonsamtal.

Hejsansvejsan!

Jag har varit här i fyra dagar och jag hittar in i centrum! Är ganska så stolt över mig själv, för allt ser typ likadant ut in till centrum och hem!
Jag tog Tyra i barnvagn och gick in till centrum, för vart annars ska man gå? Känner ju inte precis nån mer än Peter å Gabban hära..
Som jag trodde somnade Tyra ganska direkt och tur de, för de började regna. Så jag gick hemåt, men de var lite nervöst för jag har bara gått där en gång tidigare - med sällskap.

Igår satt jag, Peter, Gabban, Jim och en trött Tyra uppe och spelade spel. Då Peter for å jobba spelade vi andra kort.
Hela gårdagen såg jag avsnitt av Gilmore Girls. Är inne på andra skivan, och jag älskar de!

Idag vet jag inte vad som händer, Gabban har farit på jobbet och eftersom de verka vara ostadigt väder vet jag inte vad Peter har planerat för dagen.
Dessutom gick metallgrejen till mitt bhband sönder idag. Skit oxå, nu måste jag söka efter ett sånt i affärerna..

 Eftersom detta är en gammal windows dator, är den seg och jag kan inte ladda över bilderna från min mobil som jag laddade över till datorn. Saknar MIN datorn, då den var hel och fin..


Här med kusin Tyra

Hejsan.

Har kommit fram, mycket trött men glad att äntligen vara framme! Fast jag kom igår, inte idag.
Igår slocknade jag på soffan, sov säkert två timmar eller de kändes då som de. Och jag som aldrig somnar på dagen, men sov bara ynka tre timmar på tåget.

Fick en egen kupé för de som beställt valde en mixad, men jag valde en dam och de var samma. Så de fick byta, och jag vart helt själv! Skönt, men samtidigt lite ensamt, hade ju ingen att snacka med. Så jag ringde min trogna vän. Jojje. Vi pratade i en timme säkert, med många uppringningar, för de var superduper dålig täckning och en massa tunnlar som snodde täckningen.

 När vi kom till Övik trodde jag att vi backade hela vägen hem igen, men tydligen som vart fram bak och bak fram och vi kom då fram iaf, så backat kan vi inte ha gjort ^^

Igår for vi till nå kompisar till Peter och Gabban. Där spela vi kort å snacka. Synd att de regna, annars hade vi säkert spela nå ute med. Peter sa att jag kom med dåligt väder, för de ösregna hela kvällen. Men de är mysigt med regn, speciiellt på  kvällen. Vi såg på Gilmore girls, tre avsnitt. Gabban är tokig i de har jag förstått. Och jag kan förstå hon, vill bara se mer mer mer!

ut på rälsen igen

Hello my sweet friends! jag mobilbloggar nu, för vi är påväg till tåget, ska ju fara till södra sverige! mamma är ganska så nervös, pappa med. mamma har gullat och hållt på sen i tisdags, hon är nog mer nervös än vad hon visar. Skriver då jag får tillfälle!

bad om bra musik på fb..

..och av en vän fick jag denna. Älskar musikvideon!

min påbackade dator

Den lilla biten till höger är vad jag kan se på skärmen. Använder min tv + hdmi-sladd och voila, en ny skärm! Nä, men den ska in på lagning (/få en ny?) rätt så snart. Typ på torsdag kanske, vet inte riktigt säkert.

social på en dag

Hallådär.

Mina brudar, (Sofia och Emma) och jag for på stan idag. Var superkul att få fara och göra nåt, speciellt med dem, har sakat dom i sommar..
Vi for till stan och jag shoppade en massa, plånboken vart genast mycket lättare att stänga! *suck*

De senaste dagarna har jag packat inför resan, varit på olika badstränder och käkat en massa melon. SOMMAR.

Ska ner till min  morbror Peter och hans familj, sen ska jag till min brevvän Kicki. Men jag gruvar mig lite inför resan, 14h tar resan, fast jag reser ju på natten så jag ommer nog att sova mycket, men ändå. Ska bli spännande/nervöst att fara dit, själv.
Lånade 6 böcker idag på stadsbiblioteket. Stackars Sofia och Emma fick vänta på mig i typ 20 minuter, och mer än hälften av alla böcker som biblotikarien/emma/sofia föreslog hade jag läst eller nå sånt, dom hade de inte lätt!  

Biblotikarien tyckte att jag hade läst så mycket att jag borde jobba på ett biblotek å tipsa andra om böcker. Höhö, de skulle jag aldrig bli. Fatta tråkigt att gå till jobbrt varje dag för att ställa tillbaka böcker, tipsa om böcker och låna ut eller vad man nu gör. Verkar inte så jätteroligt, men jag uppskattar de dom gör! fast.. inget för mig iaf.

Imorrn blir det att packa klart de sista å typ vara med nån ifall jag hinner. Packa klart är prio 1.

På nån topp i Sorsele-området.

suddig bild på Zacke som var helnöjd med att följa med ned till bäcken.

Såhär snyggt var jag klädd var jag klädd i Gransele, avis va?