Bilden talar för sig själv



Nu är jag nog hos Frida med Sofia, Emma, Emma! Jag har nog ätit en lyxig middag och skrattat en hel del.

Gott nytt år allesammans!

Dag 30 – Ett sista ögonblick

Jag har tänkt på en grej.

Tiden som är just nu, kommer aldrig någonsin tillbaka. 2010-12-31 15:00 kommer aldirg tillbaka. Klockslaget kommer igen, datumet, men ändå är de aldrig samma. För åren går ju framåt.

Tänk att de ska ta så lång tid att förstå de, carpe diem! fånga dagen

Mitt sista ögonblick som 14åring 2010 nu. Ska ta vara på de. Vara med härliga kompisar och äta gott.

Dessa utmaningsinlägg har vart bra, då skriver man iaf om nåt nästan varje dag.
Tycker det gått bra, förutom nu i slutet då de gick utför med 'ett inlägg om dagen' grejen.



inte bara en etta

haha lättroad. Jag har ett tidsinställt inlägg, som blev 2011-01-01 00:01. HAHAHAH

snart är 2010 över!

Oj, detta år har gått snabbt.

Känns som att jag inte hunnit med!

Minns förra nyårs, då firade vi den hemma med massa fina människor.

Jag har inga bilder så långt bak, eftersom datorn har formaterats om ett x antal gånger under året.

I maj ungefär var vi i Göteborg och jag fick träffa Kicki, min brevvän.



I Juni for hela sjuan till Bygdeträsk för att ha övernattning där. Sjukt mysigt. bild snodd från emma

Vi hade skolavslutning och sjuan var över.


Juli vvar de sommarlov.
Augusti var då åttan började.
September for familjen + familjen Karlsson till Grekland, Rhodos.



Oktober Och Emma och Jojje blev tillsammans, gulliga ni är!
November Kusin Tyra föddes!
December innehöll en jävla massa prov
.

I December fyllde jag, Faster, Celia, Arvid, Markus, Ellen, Hilma, Elvria (hon föddes) år. Säkert fler.

denna trevliga människa och massvis fler lärde jag känna på teaterlägret. Så galet skoj jag hade där. Ella, vi måste träffas oftare, du gör mig så himla glad!

Julafton. Hrm *harkel* bilder på julklapparna orkar jag inte. Hehe.

Men jag fick ett headset till datorn, kläder, massvis av presentkort, pengar, hylla, massagegrej, mobil, pennhållare (typ), en bok om kortspel, klocka, datastol och kanske nåt mer? Jag tog de jag mindes. Men jag fick inte bara en dyr present, så jag är galet tacksam!

Idag är de nyårsafton. Mitt nyårslöfte är .. Nepp. DET ÄR HEMLIGT! För annars klagar alla på att jag bryter de, för de kommer jag nog att göra. ^^

Dag 29 – Mina ambitioner

Mina ambitioner för livet.

Det är så många som frågat mig sista tiden vad jag vill gå för linje på gymnasiet. Vad vet jag? Jag har inte haft många tankar där. Eftersom vi inte fått någon chans att se vad man kan välja är det svårt för mig att svara på den frågan.

Men jag vill jobba med människor. Att bli undersköterska kan jag tänka mig är bra, då kan man bli barnmorska, jobba inom sjukvården, med gamlingar eller nåt sånt. Men samtidigt skulle jag vilja jobba med barn, bli barnskötare. Fast, vad jag vill bli och vad jag kan bli är olika saker.
Jag vill tjäna bra men samtidigt ha roligt på jobbet. Hittar man ett sånt jobb i dagens samhälle tror jag kan vara lite knepigt, men jag vill ha de.

Jag vill ha en bra utbildning, skaffa jobb, familj och lära mig av alla mina misstag, bli gammal och sitta och titta då mina barnbarn leker. Nä, men jag vill skaffa familj iaf.
Men innan dess, resa runt. Inte bo kvar hära. Utforska och lära mig. Jag vill inte stanna kvar här, ut nånstans och tillfredställa min nyfikenhet.






Dag 28 – Det här saknar jag

Jag saknar att vara liten.

Att säga det man tycker, vare sig andra gillar det eller inte.
Att kunna leka och stoja.
Att vara sig själv, rakt igenom sig själv.
Att inte förstå allt.
Att kunna vara jättearg och skrika och leva om, för att sen be om förlåtelse och krypa upp i mamma lr pappas famn.
Att bara vara liten.

Jag saknar tiden då jag var liten, för då slappa jag tänka på framtiden, prov, jobb och allt detta.

Ingen annan som saknar den tiden?

då jag var liten pratade jag hela tiden om "när jaaaaag blir stoooor ska jag.." men oj vad fel man kunde ha. Att längta tills man blev stor. ..

Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats. Det var svårt.

Jag vet faktiskt inte det är ganska svårt.

Men om jag ska vara ärlig har jag ingen favoritplats, för vart jag är spelar ingen roll sålänge jag har mina vänner och familj med mig. Skolan, träningen, hos kompis, ladan, bussen, mitt rum, arjeplog, i ett flygplan. Jag är ingen ensamvarg, älskar att ha folk runt mig, för jag älskar mina vänner och min släkt.

Det kanske inte räcker som svar? Men så är det.

det är så många bilder jag vill lägga ut, just till detta inlägg. Men vad tror ni händer? När jag tryckt på ladda upp så väntar jag i 5 minuter, och då när den äntligen slutat tänka står det att bilden inte kan laddas upp, great..

Luleå vart KROSSADE

Jag drog till Luleå över kvällen för att se matchen mellan AIK - luleå.

Luleå vart KROSSADE av AIK, 2 -1. Trots det hade AIK så många fler orättvisa utvisningar, men klarade alla förutom en, då de var tre spelare på planen och luleå fick chansen att göra mål, första och sista.

Stämningen var underbar och trots att jag inte hade nån kompis med mig var de roligt, trots att mobilen tjorvade.
Mamma, Janne, Marianne, Mika, Delayla + 144 andra AIK supportrar.

Första perioden såg jag inget. En gubbe som var typ 2m lång och lagomt bred skymde min sikt, så jag såg nada.
AIK supportrarna skötte sig bra tycker jag, det vart bara 1 av 150pers som vart omhändertagen av polisen, pga provosering, vad jag har hört.

TACK MAMMA! Presenten var den bästa jag någonsin fått! (fick biljetten dit av mamma i födelsedagspresent)

Hemresan gick riktigt snabbt, kanske för att min bok var bra.. ^^

Har kollat de jag missat tiden som jag inte suttit vid datorn. Oj vad man missar på två dagar! Hade 98 olästa inlägg på bloglovin och 10 olästa händelser på facebook. JAG HAR BLIVIT SOCIAL! jag måste vara sjuk..

-pågrundav bildbrist lånar jag norrans bild.

Imorrn är de nyårs! utan raketer.. JAJA får vara med finfina vänner och äta en god middag.
Godnatt!

storkalas hära

Heeeej! Är på ellens kalas :-D vi har lekt deathgame, vilket innebär en massa spring, skratt, skrik, skedar och kuddkrig. Låter det kul? De tycker iaf jag! Muffinsarna var supergoda och pizzan ännu bättre! Prövade att ha pesto på pizzan, de smakade himla gott! Nu ska vi ut och leeeeka med tomtebloss, najs ;-) bilder kommer laaaaaaaater!

Igår och idag

Igår var jag och Melissa slappa. Sov till halv tolv, latade oss till halv fyra. Då for jag och mamma till stan, vi skulle få naglarna fixade.
Det var inte som jag hade tänkt. Trodde jag skulle få mina naglar designade, men icket. Fick nagelbanden nedtryckta, naglarna filade, lite oljor hit och dit, nagellack och handcream. Det var skönt att bli ompysslad, men de hade inte skadat att få naglarna desginade! ..

Jag och mamma gick på stan. Köpte minneskort till mobilen, 8 GB! Fast de fungerar inte. Har formaterat om de två gånger, som mobilen säger att jag ska göra, men de hjälper inte. Måste fara och byta de, blir galen på all denna trasselteknik!
Köpte även en present till Frida (hon fyller år i början av januari), mobilsocka, inte nå mer tror jag.

Idag var jag också i stan, men med Melissa! Åkte upp med kusin Ida och Erik, gick på stan med Ida (Erik for hem) , ganska så snart for Ida också hem. Hittade en tröja till nyår, nagellack, present till Ellen (som fyllde år i söndags, GRATTIS GUMMAN!) , en jättemysig halsduk för halva priset (Cubus). Inte mer, men de räckte, för mina pengar är inte oändliga (synd de!)..

Åt middag hos Melissa och slappa där ett tag (behövdes) och en for jag hem. Sen kom Janne och hämtade mig för vi skulle på hockey! SAIK - Linköping. Aik ägde matchen, hade massvis med chanser att avgöra det hela, men det räcker inte för att vinna. Det hela avgjordes på straffar och Linköping vann.

Nu ligger Luleå etta i tabellen. Jävla skit.

tänk om livet kunde sakta ned och man fick ta det lungt? Då skulle nog min förkylning försvinna och jag skulle bli piggare. Nu är jag i full språng 24/7, förkyld, hostig och kroniskt trött.

Dag 26 – Mina rädslor

Jag är livrädd för att jag ska vakna upp och huset brinner. Jag har många gånger legat och funderat innan jag ska somna, vad ska jag rädda om de börjar brinna? Såklart familjen först, men grejorna.
Trots att pappa är brandman, han är försvarslös om han ligger och sover, då är han/vi offret för elden.
Jag har alltid haft respekt för eld, det är mäktigt, inget man leker med.

Jag är rädd att mina vänner/familj ska bråka med mig. Jag hatar bråk, men jag hatar att inte få min åskit sagd heller. Kan bli knivigt ibland, men de blir bra, tillslut. Jag tycker inte heller om då t.ex två vännäer till mig bråkar, svårt att ta sida och svårt att vara neutral.

Jag är rädd för att tappa bort något. Vad som helst. Jag får en klump i magen och det dåliga samvetet kommer. Jag kan vara virrig och glömsk, men att av ren otur tappa bort nåt, det är hemskt! Minns då jag skulle köpa nåt åt mormor på Tempo och jag tappade en hundralapp. JAg sökte säkert en timme på gräsmattan som jag gått dit. Hittade den tillslut, men oj vad dåligt jag hade mått innan de.

Jag är rädd för att nån som jag står nära dör. Gammal som ung. Tänk om bästa vännen dog, hur skulle livet kunna gå vidare då? Tänk om kompis mamma dör? Eller lillebrors kompis katt dör? Nej. Jag är nog rädd för döden, eller sorgen som den bringar.

Jag är rädd för myror. När jag var liten var jag på dagis, och jag blev biten av en pissmyra tror jag. Det gjorde jättejätteont, och sen dess är jag jätterädd för myror.

Jag kan räkna upp hundratals saker som jag är rädd för, men ni får nöja er med detta.




Dag 25 – En första

En första vad?

Min första mobil. Den var faktiskt inte så dålig, fast en nokia. HATAR nokia.

Min första hund.
Hon hette Freja och var en boxer. Jag brukade säga att jag hade två boxrar, en tvboxer och en hund. Så bra humor har jag.

Min första operation. Tror jag kan ha varit då de skulle sätta in en guldkedja i munnen för att en tand skulle komma fram på rätt ställe. Jag var jättenervös inför operationen men samtidigt ville jag göra den, för jag var så sjukt nyfiken på vad som skulle hända. Som tur gick den bra, jag vart bedövad och mindre nersövd (jag vart dåsig, så jag minns inte riktigt allt), men jag minns hur stolt jag var över att ha fått göra den där operationen. Att de hade skurit upp mitt tandkött och limmat fast en platta på tanden som skulle fram, så kedjan kunde sitta fast.

Mitt första besök hos akuten. Det kan ha varit (inte säker) då jag hade kommit åt mammas tabletter (som hon gömt väl, men jag letade väl också) och åt dom. När jag kom till akuten magpumpade de mig och så var jag lilla Stina igen.

Det var några 'första'. Har inga bilder nu. All teknik tjorvar för mig, inget vill fungera. Så de får ni leva med.

stan

Ska till stan. Ganska så bråttom! Var i stan igår oxå, men nu ska jag dit med Melissa! Ida och Erik kommer typ nu, de ska skjutsa oss.

Sen!

Nagelfixare

Godmorgon/kväll/dag!

Jag och Melissa vaknade halv tolv, sen låg vi i sängen typ hundra år och slöade. Sen åt vi, gjorde oss klara och vart utskickade att gå en promenad med Frasse, som vanligt. Vi gick runt samhället med honom, mer fick han inte, kkkkallt!

Sen har vi inte gjort så mycket.

Klockan 16 har jag en  tid hos en nagelfixare. Hehe, jag kallar de nagelfixare, så enkelt. Fick ett presentkort då jag fyllde år förra året, och ska använda de nu. Jag har inte så långa naglar som jag hade velat ha då vi skulle dit, men de får funka.

Melissa ska sitta där typ i två timmar eller nåt och bara tråka, eget val! Hahahah

Ska göra mig klar och fara nu, hejs.



http://www.theresebeautynails.com/

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Det som får mig att gråta.
Det är ganska mycket.

När jag var liten och någon sa ordet 'kärlek' så fick jag tårar i ögonen och en klump i magen. Det var ett jättekänsligt ord, varför visste jag inte.

När en kompis gråter
, inte för att den gjort illa sig eller så, utan om den gråter av sorg. Det är riktigt hemskt! För jag själv vet hur de är när man gråter av sorg.

När det blåser och är kallt ute, då börjar jag också gråta, det är jätteirriterande!

När jag blir riktigt förbannad, då gråter jag av ilska. Det har inte hänt så ofta, men när de väl händer..

När det händer nåt sorgligt i en film, inte alltid, men ibland gråter jag till sorgliga filmer
. Första gången jag grät till en film var då vi satt i bilen och skulle till fjällen. Då såg vi på Lilo & Stitch 'the movie' eller nåt, och då typ försvann eller dog Stitch, då grät jag. HAHA ja, mycket ska man vara med om..

Det kan fortsätta i evigheter, jag kan gråta för mycket helt enkelt.



en riktig blåsning

Jag och Melissa såg på hockey på Irna. Vi åt middag där.

Jag är ledsen och säga de, men SAIK vart utklassade av Djurgården! Pinsamt, pinsamt och åter pinsamt! 5 - 1, borta. Djurgården gjorde 5 mål! I sista perioden bytte de ut Hadelöv (förste målvakt) till Eriksson. DE BYTTE UT HADELÖV! Bästa målvakten i hela elitserien,  han har gjort makalösa räddningar, de måste jag säga.
Men, alla har dåliga dagar, och även superelithockeyspelare har de, dåliga dagar. Synd men sant.

Efter matchen for vi till Melissa, hon packade sovgrejor. Jag skulle ta med mig lite mjölk hem från dem (varför vet jag itne, orkade inte bry mig), Mika (hennes pappa) gav mig påsen med mjölken i och jag ställde den vid deras trapp och jag satte mig i Melissas rum, väldigt fäst vid mobilen. Matheus och Mika skulle ut nånstans så de for. Utan att jag visste de, så hade Matheus tagit påsen och gömt den i deras källare!
När jag och Melissa skulle fara hittade jag inte påsen! Melissa suckade över mig och tyckte jag var riktigt slarvig!Själv trodde jag att jag blivit senil i förtid, för jag visste såväl vart jag ställt påsen. Vi letade på hela våningen, men hittade ingeeeen påse. Mika och Matheus kom tillbaka och vi berättade att jag inte hittade påsen. Vi fortsatte att söka men hittade den inte. Matheus sa, vänta ska gå ner och kolla om jag kanske råkade ta med den ned. Jag följde med ner och då såg jag han komma upp ur källaren. Han ba, alltså den var ju i din påse hela tiden Stina! Jag visste att den inte vart där, för jag hade kollat där innan.
Han sprang upp och skrattade riktigt gott, och oj vad jag kände mig blåst!

Åååh du din lilla lus, jag ska nog blåsa sig oxå, när du minst anar de! ;)


Sen for vi till mig och gjorde ingenting. Fast, vi har sett film oxå, Letters to Juliette. Jättebra film!


Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Mycket får mig att må bättre.

Kramar, skratt, mina vänner, Frasse, min familj/släkt, musik, när jag får den tröjan som jag så länge velat ha, ett leende från dig, jujutsu, hockeymatcher, min mobil, semseter, ett bra betyg i skolan, ett busstreck osv osv. Det är massvis av saker som gör mig glad!

mina vänner



eftersom jag inte kunde visa er nickelback, som jag lyssnade på 24/7 under en längre period, så tog jag Hinder, som är ungefär lika bra.

grafiskt lösenord, äääälska!

Hej!

Idag har jag duschat, ätit frukost, lekt med mobilen och saknat alla kontakter, har NOLL nummer. Eller nej, där ljög jag, har nåågra, men det är ingenting mot för vad jag hade. Snälla, ge mig ditt nummer?

Ska se SAIK - Djurgården idag, på folkan troligtvis, kanske på irna?

På min mobil har jag satt in grafiskt lösenord, så det blir lite svårare att ta sig in på mobilen! Känns lite tryggare, annars kan ju den som vill läsa alla sms osv..

oooooj så bra kvalla..

röd ska den va, men enligt mig är den mer åt orange.

tangentbord!

jag älskar min xperia! utforskar den nu, gillar den bara mer och mer!

Hej. Ligger i min säng hos melissa. Vi har dett på tv, missade mer än halva dilmen så jag fattade inte så mycket, men de var skoj. Sen har vi slappat, och spelat lite sims. Fick en xperia med tangentbord, väääldigt praktsikt, för man kan variera sig, touch eller tangetbord! Ska sova nu, hoppas att jag inte hostar ihjäl mig, de finns risk för de..

Juldagen

Hejdär.

Jag har vart hos mormor ganska länge nu.

Julafton: Jag vaknade nio, gjorde mig klar, duschade, klädde mig och sminkade mig. Jag, mamma och Calle såg på sista avsnittet på julkalendern, mamma hade köpt kinderchoklad i tomteform, hur smaskigt som helst! Sedan åt vi gröt och skinkmackor.
Vi packade bilen med julklappar och mamma lämnade av oss hos mormor där vi skulle fira. Mamma älskar att klä ut sig till tomte, så hon for och tomtade hos en familj.

Sedan stökade vi hos mormor medans mer och mer släkt strömmade in i mormors lilla lägenhet.
Vi såg på Kalle. På väntan att pappa skulle komma (han är brandman, och han fick utryckning) prata vi på och sånt.
Sen åt vi middag, jättegott!
Jag vart proppmätt, men de är nog grejen med de hela, julbordet.

Kring halv åtta stuket kom tomten, som vi alla väntat på! Han delade bara ut hälften, eller ännu mindre av klapparna, för de var så himla mycket! Mamma agerade som tomte, när "tomten" for. Hehe, de gick ganska snabbt då. ^^

Jag fick ganska mycket. Blandannat en datastol, en mobil och presentkort. Annat oxå! Kommer sen, är hos mormor och klapparna är hemma.
Sov hos mormor, ville inte fara hem då mamma, pappa och Calle for.

Ska till Melissa och sova sen :D Undra vad hon har fått?

Ska först äta middag här, röding!

bilder kommer senare


Kan man ha roligare?




HAHAHAHAHAHAHHAH lättroad. ^^
Melissa har vart här, vi bytte julklappar och åt bullar. Myyys!

De andra for till stan för att handla de sista inför ikväll (uppesittarkvällen) och imorrn! Jag och Melissa rymdes inte i bilen så vi stannade hemma.  Ganska skönt egentligen, men jag hade ju velat följa med, meeen, jag stannade. Har dammsugat i mormors lägenhet och hon har dammtorkat. Nu är det rent!

Ska bli mysigt ikväll, att alla är samlade, nästan. Saknas bara Anna, Fredde och Elvira.

Nu kom Maria och Micke hem. De har vart i Thailand, och kom hem igår. Nu kom de hit, ska fira jul med oss!
Ska hälsa på dem nu.

puss

Dag 22 – Det här upprör mig

Hoppade över dag 21, helt onödig, ett annat ögonblick.

Vad som upprör mig är när man ljuger. Eller då man vet vad man vill, men inte säger det. T.ex om jag frågar, vill du ha skinka eller ost på mackan? Då säger den jag vet inte. Trots att den vet mycket väl vad den vill ha. Eller sådana tillfällen.

Eller då man behandlas orättvist för man tycker en viss grej. Tycker jag om rosa t.ex, så ska nån inte reta mig för de.


att vakna upp med den man älskar, bara för att inse att det var en dröm

Godmorgon!

Vaknade av att Maggan och hundarna levde om, halv tio. Lagomt surt. Huvudvärk och trött, hur kan dagen starta bättre?

Har gjort mig klar (man vet aldrig vad som händer, bäst att vara redo) för dagen. Väntar på att Melissa ska vakna, och gör ingenting.

Jag och Maggan ska nog gå över på Tempo för att köpa lotter för ikväll, uppesittarkvällen snackar vi om! Hoppas de finns några kvar, annars!



Insåg just att det är den 23 idag. Julafton imorrn. Har visst inte hunnit med i svängarna..

borta

Hej!
Jag har nu vart med Patrik, Evve, Maggan, Maritha, Ida i stan idag. Fast. Vi for klockan två, vi kom inte iväg så snabbt. Ändå ganska skönt, eftersom då kunde man sova ut och inte skynda sig som man brukar göra när man ska nånstans.
Det har julhandlats, men inte för mig! Jag har bara handlat lösnaglar, andra gången! Ska ha dom på julafton, hoppas de håller denna ett tag denna gång.
När vi satt i bilen hem insåg vi att vi vart i stan ca 7.5h. Inte dåligt de inte. Fast vi hade ju vart i Solbacken nån timme oxå.
Jag kom hem och duschade och packade ihop lite saker, och ska sova hos mormor.

när ögonen faller ihop

Jag har sett klart filmen!



Mamma sa vid middagen att jag aldrig varit så exhalterad (ett svårt ord, stavning?) över en bok förut, hon tyckte jag snacka hela tiden om den. Ehm ja, jag tycker de är jättebra! HAr blivit en riktig nörd. Men. När jag var lite hatade jag Harry Potter.
Tyckte dessutom att filmerna var läskiga, vågade bara se början av en film, sen vågade jag inte.
Eller så blundade jag när jag trodde de var läskigt, så ovärt, man missade ju de intressanta! Småbarn..

Lånade den femte boken, inte smal bok lixom.. Nu har jag nog nåt att läsa, ett bra tag framåt! Den har 1001 sidor. ...
BARA 300 mer än den senaste.. JAJA.

Imorrn kommer nog Evelina och Patrik. Får hoppas att jag hinner se skymten av dem innan Patrik drar iväg igen. Även moster Maritha kommer, trevligt!

Jag tror nog jag ska krypa ned i sängen och läsa ett tag. Men först, några situps.



soldatmakkapärpersonbilsapparat

Fin rubrik va? Jag kom just på de ordet helt själv. :]

Skolan. Vi har ju temavecka. Tema film.
Vi hann filma ALLT idag! Trodde helt allvarligt inte att de skulle gå, en scen tar typ en timme, med alla vinklar, omtagningar och allt. Filmen ska vara minst tre minuter lång. Hoppas att den blir de. Men när vi laddade över filerna så var det 149 filer, så nåt måste vi fått ihop?

Har haft skitroligt idag, trots att jag inte trodde de skulle bli de. Tur man hamna i en bra grupp, för de är lixom hela grejen, sammarbetar man inte, kan de inte bli något roligt utav de.

Vi lånade en lastbil och en chaufför. Hilma snällt att låna ut den, tack Amandas pappa Jimmy!

Kanske inte fullt likadana, men ni förstår nog.

Dag 20 – Den här månaden

Den här månaden har vart bra. Jag har fyllt år, det är snart julafton, sen kommer nyårs. Skolan slutar, inga läxor, inga prov att plugga till, JUOLLOV! Ellen fyller år, jag får träffa min älskade släkt och klapparna och maten förstårs, tummen upp!

Den här månaden har..

Jag har fått träffa Elvira.
Jag har bitit jättemånga, bitbegär! Mohhahahaha
Jag har spenderat pengar på julklappar, massvis! Varit på stan tre vändor.
Jag har hunnit baka ganska mycket. Dock har jag inte varit med Melissa nåt typ.
Jag har köpt nya kläder, målat naglarna svartgula. AIK!
Fingret har hoppat ur led, på ett mystiskt sätt.
Har hunnit göra om lite i mitt rum.
Gjort förjävligt många prov.

Städat mitt rum ovanligt mycket. Bra eller dåligt?

Snöstorm

Idag var jag på stan.

Det var snöstorm hela dagen. -15 grader och blåst. Inte nice.

Hjälpte Anna att hitta julklappar, och mamma köpte nog nån sista. Även jag hann köpa, har inte en klapp som jag inte köpt, skönt!

Anna stannade här, eftersom de var så dåligt väder. De gillar nog mormor, att hon får rå om Elvira(hennes barnbarn) ett tag, innan de far hem.

Jag har duschat, och inte gjort så mycket mer. Det var så himla skönt att ställa sig i en varm dusch, att ni fattar inte! Dessutom slipper jag stiga upp så tidigt imorrn, kanske  jag får sova till sju iaf, nice.

Nu ska jag återuppleva dagens möte med Elvira i drömmarnas värld. Alltså hon var såååå sööt! Kunde inte slita ögonen från henne. Jag är nog kär.


Dag 19 – Min barndom

Ehm, alltså de var ju svårt. Vad ska man skriva om min barndom?

Enligt mamma, pappa och min närmaste släkt, så var jag en riktig skitunge.

T.ex då vi hade husvagn så var vi på en camping en sommar. Mamma och pappa kunde inte äta frukost samtidigt för att jag sprang iväg, så fort dom släppte ögonen från mig, och nån var ju tvungen att hålla koll på Calle, som då var jätteliten.

Eller då mamma och jag var på toa under en festival i stan. Jag var klar och mamma hade satt sig på toa, så fick jag på nåt sätt upp låset och dörren, och sprang iväg, dörren var öppen och där satt mamma. Jag var spårlöst borta och mamma satt på toa. Jag hade inte velat vara i mammas ställe då.

Eller då jag sov hos min moster en helg. Då vaknade jag klockan fem på morgonen och sa till Biggan, "Morgon nuuu!" Biggan som inte var så pigg på att stiga upp sa "Nej Stina, det är natt nu." "Näähä, solen uppe, morgon!" Och så var det var det bara att stiga upp. Ja, inte var det lätt för de alla.

Hehe, alltså jag kan inte ha varit lätt att uppfostra, så himla många upptåg och rymmerier, hehe.
Jag och Elvira, är hon inte underbart söt?

lyckan kommer

Idag var det tungt att stiga upp. Vaknade halv nio, men tänkte, bara en liiten stund till. Den lilla stunden blev fyrtio minuter..

Jag har hunnit läsa ut min bok, äta frukost, väcka lillebror, och halvsova. Ganska mycket va?

Snart kommer Kusin Anna och hennes lilla dotter Elivra hit. Väntarväntarväntar! Första gången jag får träffa Elvira. Lääääängtar!

Vi ska på stan och julhandla. Själv har jag inte köpt något till Anna och Fredde, eftersom de sa att de inte skulle komma, för lillan föddes. Men då i sista stunden ändrade Anna sig. Så de är de bara att fara å shoppa! Skadar ju inte mig.. ;)

Egentligen borde jag vara på Gudstjänst i kyrkan, men jag pallar inte.. Har faktiskt vart på typ 6 stycken, och ja gska på Julottan, som ger två gudstjänster om man far på den. Osså har jag hela våren, så jag tycker jag ligger ganska bra till.

Förvörigt snöar det jätteövermycket! Läste att de skulle komma en halvmeter med snö, usch. Det innebär skottning! Menmen.
Tittade just ut genom fönstret. Grannflickan har en egen skoter, en barnskoter. Snacka avundsjuk jag är! En helt egen skoter.. VILL HA! :$

utlääääääst

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Alltså alla mina födelsedagar har varit bra, men nån jag minns riktigt mycket var då jag fick min 7-växlade cykel.

Melissa hade följt mig hem efter skolan, jag hade öppnat alla paket (trodde jag), fikat osv. Sen sa mamma och pappa att vi skulle ta på oss skor och ytterkläder. De satte på oss ögonbindel och satte oss i bilen. För att vi inte skulle förstå vart vi var körde de runt runt, så vi inte kunde gissa vart vi var påväg.
Efter ett tag (som kändes som en evighet) kom vi fram, vi steg ut från bilen (vi visste fortfarande inte vart vi var), osså steg vi in i en affär, mamma och pappa gick före. När vi kommer in i butiken hör jag Melissa lukta, och hon rynkar på näsan och säger: Stina, de luktar gummi! Du kommer att få en CYKEL! Jag vart superlycklig, och slet av mig bindeln, och där stod den, min guldiga, 7-växlade cykel. Snacka lycklig nyfyllda 10års tjej!

Nu, fyra år senare är det inte lika tufft med guldig cykel, men jag får väl hoppas att jag växer många cm under vintern så våren kanske bjuder på en nyare cykel? hehehehe, stinagillarattvarabortskämd

titta vad ja hittade på Google när jag sökte på guldig cykel! Ganska praktiskt, eller inte.

Lurig prick

Polisen: Ni körde för fort!
Kvinnan: Oh, jag förstår.
Polisen: Kan jag få se körkortet.
Kvinnan: Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
Polisen: Har ni inget?
Kvinnan: Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
Polisen: Kan jag istället få se registreringsbeviset.
Kvinnan: Tyvärr inte.
Polisen
: Varför inte?
Kvinnan: Jag har stulit bilen.
Polisen: Stulit den?
Kvinnan: Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.
Polisen: Vad har ni gjort?
Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall ni vill kolla.
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.
Polis 2: Kan ni gå ur bilen?
Kvinnan: Är det något problem?
Polis 2: Min kollega har sagt att ni har stulit den här bilen, och mördat ägaren.
Kvinnan: Mördat ägaren?
Polis 2: Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget.
Polis 2: Är det här er bil?
Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.
Polisen är alldeles tyst.
Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort.
Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok, och räcker sedan över körkortet.
Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!
Kvinnan: Jaha och snart påstår han väl att jag körde för fort också???

filmstjärna

Idag har de vart slöaktigt. Vaknade ungefär halv elva, tog boken och förlorade mig i Harry Potters värld i en timme. Hann läsa lite mer än hundra sidor, alltså jag kommer inte att ha nåt att läsa under jul -.-

Har hunnit duscha, klä mig och äta. Nu ska jag ta tag i dagen och klä granen med familjen. Eller ja, kanske inte Calle. Han lanade inatt, så han sover säkert. Hmpf.

Efter middagen ska jag fara och spela in en scen till filmen på skolan. Alltså jag har ingen aning om vad de kommer att bli bra, för jag vet inte vad jag ska säga, eller vad jag ska säga. Ska nog ha mina svarta mjukisbyxor, och en grå kortärmad linne, typ. Fast de känns inte som att de vore mammakläder, i hennes ålder (Eva, mamman i filmen). Alltså panik! ..

Ser ni så otroligt trött jag är? Det är helt galet. Måste sooova mer.

Marataonkväll



Har sett denna ikväll med. Nu är jag trött och mätt. Det godaste som finns är lättsaltade chips och vatten! Helt fantastiskt gott! Finns inget godare, pröva!
Kom just på att om jag ser den fjärde, missar jag ju det roliga i boken, så jag måste hålla mig tills dess. Gaaah, blir att läsa ännu mer (ledsen sofia ;), då kanske jag hinner innan 2011? Kaaanske.

Ska sova nu, behöver verkligen sova. Och göra några situps.


Då munnen luktar fiiisen

Har sett klart två filmer ikväll.

Harry Potter och De Vises Sten
Harry Potter och Hemligheternas Kammare


Har blivit Harry Potter tönt, sad but true.

Ska se alla filmer, men i samma takt som jag läser böckerna. Är på fjärde nu, som jag redan berättat, kanske. Så jag har två filmer kvar, blir nog Harry Potter maraton ikväll, lovley!


tidsinställt

Just nu städar jag nog för fullt.

Kanske jag kommer att se klart Harry Potter och De Vises Sten efteråt. Vill se filmerna (har sett första, andra), eftersom jag nu läser böckerna, är på fjärde, Flammande Bägaren.








blogg.se, sluta lagga?

blogg.se laggar. Vet itne varför och hoppas att de slutar, bloggen blir konstig.. Mina videoklipp blir alldeles för stora, fast jag minskar dom :(

dööö..

son of rambow

Vi såg en film imorse, typ en insperation för vårt filmskapande. Jag hade redan sett den, och att sitta på en hård bänk 1.40 h gör att man blir mer intresserad av den värkande rumpan än filmen.


temadag - film

Idag på skolan hade vi temadag, film. Vi hade inga vanliga lektioner, utan planerade till filmen, vad vi ska göra osv.
Vi i min grupp kom fram till att vi ska göra en remake av filmen Sebbe. Själv tycker jag att de är en väldigt tråkig film, men den är enkel att göra, för mycket utspelar sig i skolmiljö, mycket enkelt. 



Övernattningen idag som skulle ägt rum, blir inte. Mamma blev sjuk, och ingen annan förälder vill/kan inte ställa upp, så då blir det inte. Så går det med om ingen bryr sig, det blir inte av. Roligt va?

Ska städa nu. Dammsuga, stöka undan, sedan kanske ta det lungt. Är så gaaaaaalet trött. Hela kroppen strejkar. Ögonen bränner, vill bara sova. Meeen. Mamma är sjuk, måste hjälpa till heeemma.

Hejdå dator, hej dammråttor!



beautifuuul!


Dag 17 – Mitt favoritminne


Det var nog då jag insåg att jag verkligen älskade dig. Kommer aldrig glömma de.

Jag minns, då vi skulle flyga till Bulgarien. Jag var jättespänd över att åka flygplan, det var ändå lite mer än två år sedan sist, och då var jag väldigt liten, minns nästan inget därifrån. Fick ont i öronen, och fick tuggummi av pappa, tyckte de var jättecoolt att tuggummi kunde ta bort de onda. ^^

Fast, om jag inte minns fel, så var det i Turkiet som jag dansade min första dans. Det var ganska högtidligt, hotellets ägares barn fyllde år, och jag hade blivit kompis med henne. Så hela våran familj var bjuden till hennes kalas på kvällen. Då de blev dags för dans frågade hennes storebror (han måste ha varit ett år äldre än mig) mig om jag ville dansa med honom. Jag sa ja, men istället för att dansa med mig frågade han min pappa först om jag fick dansa med honom, sedan dansade vi. Jag minns det så tydligt, eftersom jag tyckte de var konstigt att han frågade pappa om tillstånd först. Vissa saker glömmer man inte.

Dag 16 – Min första kyss

Min första kyss.

Ehm, alltså jag vet inte.


Jag var typ pussgalen då jag var liten, så kanske nåt då?



Jag skriver på lauras ipod, inte enkelt med touch! Snöstorm ute typ, jag fick sluta tidigare från son, yää! missar hela tiden. Vi fix


Gröt, julklappar och fina människor

Idaaaaaaag. ♥

Först skola, som inte alls var jobbig. Första lektionen skulle vi ha haft träslöjd, men eftersom vi inte hade nån träslöjdlärare fick vi göra klart uppgifter innan betygsöttning/läsa.
Jag valde läsa (ovanligt?), men hann knappt läsa en rad, då ville Sara (mentor, bildlärare, solärare) att jag skulle göra klart min oljepastell målning. Jag gjorde om min, eftersom jag var i utlandet då de andra gjorde den.

Den ser förjävlig ut, hoppashoppashoppas jag får ett G.


Sen hade vi matte/no. Eftersom typ många hade några ogjorda prov i noämena och matte så slog nolärarna ihop båda lektionerna och vi fick se sista avsnittet av "Ramp". Sen skulle vi ut och promenera en kvart, riktigt kallt i detta väder!

Seeeeeeeen. Sen. Sen. Vi hade svenska, eftersom jag hade gjort allt klart så fick jag läsa i min kära Harry Potter. Var två sidor ifrån att ha läst hundra sidor, alltså den är så himla bra!

Efter svenskan var det den årliga innebandymatchen. Niorna vs. lärarna. Lärarna vann, med ett eller två poäng, ingen vet nog exakt hur många mål som gjordes, men lärarna vann iaf. Inte kul..

Följde Mickan hem, hennes pappa skjutsade oss till stan. Där var vi på Unga Örnar träff. Vi var 11 stycken, och ledarna hade räknat med att vi skulle vara 18 stycken som skulle komma, och 3 paket till varje (vi lekte julklappsleken), så vi fick jättemånga paket! mohahahaha
Vi åt gröt, skinkmacka, julpysslade och hade jättetrevligt.

Har nu slått in de sista paketen, så nu är de klart! Faaast, jag vet inte om jag de blir två paket till, kanske, kanske inte.

/inslagningsexperten



favorit i repris!

Dag 15 – Mina drömmar

Mina drömmar, är nog att få ett bra liv.

Att bilda familj, ha ett bra/roligt jobb och få lära mig hur livet fungerar. Lära mig av mina misstag och ha fötterna på jorden.

Att klara skolan, ha kvar mina vänner och hitta kärleken.

Att hitta nya vänner. Trots att jag har jättefina vänner. Att lära känna nya människor är jätteroligt tycker jag.

Vill resa världen runt, tills jag hittar mig tillrätta. Inte bo kvar i Skellefteå hela livet.

dreams.


lär mig att göra fina miner? mitt minförråd för tillfället är inte bra..

utmaningarna

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – En sak ni inte vet om mig
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – I min handväska
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Min första kärlek
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Julklappshandel

Hejhopp kära vän.

Har vart hemma en hel timme nu. Skola, sen stan direkt med Ellen.

På skolan hade vi en skrivuppgift i spanska. Läsförståelse med. Alltså inte enkelt.. Therese sa att jag hade bra på läsförståelesen, turde, för jag vet inte om jag klarade det andra så bra..

Fick veta kart/geografiprovet idag. Hade riktigt bra, men jag vet inte, vart ganska missnöjd, ville ha ännu bättre. Egentligen ska jag inte klaga, att jag klarade mig var ju bra, men ja, jag strävar alltid efter det jag inte får, alltså mvg. Så jag var ganska depp på den lektionen.

Höll på frysa näsan av mig. Det är så himla kallt! Imorse var det -20°C hos oss. Inte varmt väder att traska upp till mormor med Frasse i.

Hittade nog julklappar till alla, vart himla nöjd! Faast, det känns som jag glömt att köpa till nån, hoppas inte, lagomt pinsamt på Julafton..

Ska slå in julklapparna och sedan kanske spela dator, eller läsa. Båda låter frestande!

bitbegär

Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag



bästa kvallan..

Det jag handlade idag, the, julklapp till mormor, julklapp till pappa.

Vad kan de vara? :O

Meditera en timme, koncentrationsproblem!

Skola idag. Vi gjorde ett oförberettprov (tur de, annars hade jag vart tvungen att plugga till de..) i matte av allt vi gått igenom denna termin, alltså det var att tänka stenhårt alltså! Skippade typ de tre sista som var problemlösning och förj'vligt svåra att förstå sig på.

Kände som skolan var bara slapp idag, inte alls ansträngade, helt otroligt! det var LÄNGESEN!

Efter skolan hade jag och Ellen tänkt fara på Kopparstark, men insåg att klockan var halv fyra och de stänger fyra, så där sprack den idéen. Vi for till Ellen istället. Vi fikade, jag fick spela på deras iPad (angry birds) och Ellen satt vid andra datorn, såååå sociala ungar..
Sen tyckte Ellen att vi skulle göra nåt. Det slutade med att vi hamnade vid den stationära datorn och spelade sims 3. Hehe.

Sen for vi till träningen, där de inte var nån träning utan meditation en timme istället. Det var supersvårt att koncentrera sig en halvtimme, sittandes. Jag fnittrade och var en aning lättroad. Inte så bra faktiskt. Men de var kul. I slutet slutade jag tänka på nåt och kom i nåt, en början iaf.

Imorrn ska jag på stan med Ellen för att inhandla årets julklappar, de kommer att svida i börsen.. ajaj..
Men, somtur är blir nån glad!

Dag 13 – Den här veckan

Denhär veckan är inte alls så händelsefull som de andra veckorna senaste tiden varit.

Måndag: Skola, vara med Ellen, meditera med Jujutsugruppen.
Tisdag: Skola - få veta biologiprovet?, gå på hälsokontroll hos skolsköterskan, handla julklappar med Ellen.
Onsdag: Skola. Äta middag med Jujutsugruppen.
Torsdag: Gympa! Skola..
Fredag: Längta efter jujutsuträningarna, Skola, myskväll.
Lördag: Soooova länge, kompis?
Söndag: Gudstjänst klockan 11.00.

Det blir nog min vecka det. Blir din roligare?

Dag 12 - Min bästa vän



Melissa.

Du vet allt om mig. Jag litar på dig. Vi har alltid känt varandra. Trots att du är två måndader yngre men en 97:a. Vi är nog systrar. Oj vilka bråk vi haft. Men vi blir alltid vänner. Jag vet allt om dig, för vi litar på varandra.
Du har en bra humor, kan skämta och du har verkligen ett humör. ;)
Ja, min bästa vän.

Sen finns de ju många andra som är min bästa vän, men eftersom jag känt Melissa längst valde jag henne. Sofia, Frida, Linnea, Emma, Ellen, Paulina. Måååånga fler. Tack för att ni finns. ♥


Dag 10 - Min första kärlek

Min första kärlek. Oj.

Vet inte vad som kan menas, men min första kärlek var nog min kusin Idas kille Martin. Jag var dökär i honom. Hatade Ida, så fort dom kramades eller närmade sig så vart jag skitförbannad på henne och var nog hela tiden sur på henne, var jätteavundsjuk.
Jag minns, trots att jag var så liten, så älskade jag att sitta i hans knä och prata med honom (jag pratade jättetidigt, jätteofta, jättemycket). Min första kärlek var nog det.

Sen finns det ju andra då man blev äldre. När jag var fem så var jag "tillsammans" med min bästa kompis, och hans bästa kompis. Sen har man ju vart kär i alla möjliga, han på skivomslaget, han i filmen osv. Det var ju inte bara en man frågade chans på.

Nu finns det oxå någon. Min första riktiga kärlek. Som fick mig att inse vad kärlek är.


Dag 11 - min dag

Jag har inte tid att blogga tjugisju gånger om dagen. Det finns varken tid eller lust.

Min dag har sett ut såhär. Först gick jag till kyrkan och satt och hade jättetråkigt i en och en halv timme. Sedan gick jag och mamma på kyrkkaffe (mamma tyckte inte det var nödvändigt, men jag vill ju ha tåååårta! gratis är gott).
Vi åkte till Karin, lämnade hennes bil. Satt hos dem typ 45 minuter sen vart vi hemskjutsade.
Jag vart (motvilligt) utskickad för att gå en promenad med Frasse, den tog typ 30 minuter.
Jag kom hem och satte igång datorn. Mamma ropade ett x antal gånger (hon hade plockat fram några bilder då jag och bror var små,
"Stiiiiiina! Koooom och  titta! Ni var ju sååååå gulliga!" ropade hon inte bara en gång.) på mig. Korttittare -.-

Jag har nu tänkt kolla de vanliga (bloglovin, blogga, facebook, aftonbladet) på datorn och sedan ägna mig åt att läsa. Stör ej.

har jag nämnt att jag älskar solnedgångar?

TABELLETTA

Igår hade jag superroligt! Jag hade bjudit sju stycken ( två till, men de var sjuka), vi åt middag, pratade, gick en "frågerunda" om mig, fikade, åt osv. TACK för ni gjorde min kväll super. ♥

Ellen och Melissa sov hos mig. Vaknade kring halv tolv, men de andra var vakna. Vi gick ned, åt frukost och typ slappa.

Jag såg på matchen SAIK - Färjestad (som låg tre, efter Luleå som låg tvåa). Vilken stämning de var i ladan! Vi hoppade rätt så mycket och sjöng hela tiden. 5 - 2 slutade matchen. Vilket innebar att vi fortsatte vara tabelletta. Skönt, eftersom det nu är uppehåll till den 28/12 tror jag.

När vi kom hem for vi till Melissas house. Såg på film och käkade popcorn.
Fick även låna fjärde Harry Potter boken av Matheus, tack! :)

Nu ska jag sova, kyrkan imorrn. (kyrkan tar kål på min sovmornar)

inget utamningsinlägg idag!

sååå himla vacker bild alltså, eller vad säger ni? xD

svart-gult

Sen senaste inlägget har jag hunnit: Måla naglarna, smsat, läst ut min bok, hackat sallad, plockat bort saker ur mitt rum som mamma tyckte var nödvändigt och byta tröja.

Från början hade jag funderat på att göra olika mönster på naglarna, men gav ganska direkt upp idéen, orkade inte faila.
Så de vart varannan, ganska vanligt, men pallar inte sittta hundratals år och ta bort och göra om och allt, mitt tålamod är inte så starkt vid sådana tillfällen. ^^

Ellen kommer om en halvtimme, eftersom hon ska tillaga sin egna vegmat så kommer hon en stund före.
Jag är klar! Eller, har inte orkat byta till mina nya svarta byxor, men min nya tröja har jag! Köpte den på Cubus i tisdags, superbillig endast 79 kronor!

Ska ha min fest ikväll, för att jag fyllt år. Mycket att göra innan alla kommer! Mina vänner brukar oftast komma en kvart, tio minuter tidigare än vad de ska, vilket innebär mer strss för mig. ^^

Fick en impuls, var bara tvungen att ta webcambilder!





Ignorera min min, lyckas aldrig få till nån bra.

min nya tröja, en bit av mina nya byxor.

Nu MÅSTE jag fortsätta. Ska byta byxor, duka, tända ljus och allt sånt. TJING!


JE

HALLÅDÄR!

Skola slut. För längesen.
Har läst i min bok, tagit bort nagellacket och tagit bort småsaker som varit ivägen i mitt rum.

Sååå intressant att veta va?

Jag vet inte, menn jag tror jag ska förska mig på att vara kreativ. Måla naglarna, svartgult. Undra hur de ska gå..
Jag är ju så.. Kreativ?

Kolla mitt finger! Typ gick ur led eller nåt.. Skulle fila naglarna och kände en konstig känsla i fingret, och de gick inte böja tilllbaka själv, var tvungen att trycka tillbaka med andra handen! Hahhaha så skumt.

svenska språket är norrländska

SVENSKA NU!

Jag har tråkigt. Cickie ska hjälpa mig, men hon säger "snart" hela tiden, såååå då får det bli blogga istället. Jag gjorde en tabbe idag. Missade klarinett lektionen, heltåhållet! Döööö..

Min novell(saga/berättelse/uppsats/"bok")var tydligen lite konstig, hade ingen röd tråd, men jag har ändrat på de, så nu hoppas jag hon ska godkänna mitt hårda arbete med blod, svett och tårar :P

Emma sa just "Hur kan dom där i inte Norrland klara sig med att inte säga he?! Säger man lägger, då blir de ju så taaapigt!" Jag håller helt och hållet med henne. TAP! hehe

Nuuu ska jag skrika lite på Cickie.

Vi har bara en lektion till idag och det är engelska VI SKA SE FILM!! Vi får hoppa över dubbelmatten! (fast vi måste ta igen de sen) Så vi slutar 11.20, schööönt.

 Typ de enda bilder jag hade här på skolans datorer är frassebilder. ^^

Å AIK, SKELLEFTEÅ AIK, MITT HJÄRTA KLAPPAR, SKELLEFTEÅ!

SAIK ligger etta igen. Typ delad med Luleå, men vi ligger först. Så jeevla bäst!

STOLT FAN!

På lördag. MATCH!

kolla in fröjden!

Teliakund

Pga att jag är Teliakund så har internet inte fungerat som de ska ikväll. Riktigt irriterande, för jag kunde inte följa matchen via norran.se då.

Gjorde biologiprovet, kändes faktiskt bra. Men de roliga var att MVG frågorna var lättare än VG frågorna. Helt sjukt.
Satt över ca en halvtimme, vilket gjorde att jag missade halva gympan, duktigt.

Efter skolan slutat kom jag hem och har stökat här hemma sedan dess. Bakat två cheesecakes, städat och läst typ 250 sidor i min bok. Vart fast i den, de var så himla spännande, kunde inte slita mig ifrån den!
Men eftersom jag bakade, missade jag matchen. Tänkte bli uppdaterad via internet, men eftersom många Teliakunde haft problem med internetuppkopplingen ikväll så sket sig de direkt. Rooooligt..

Imorrn ska jag ha min "fest". Säger jag att jag ska ha fest så att nån vuxen hör de, frågar de automatiskt, "Ni ska väl ändå inte dricka?!" Alltså snälla komigen.. Men säger jag kalas, låter de urtöntigt. Så jag säger "fest". Utrett?

Min uppdatering har inte legat på topp, men jag har annat för mig så inläggen kommer typ mest på kvällen.

Fast jag läser andra boken nu. Fint ansiktsuttryck?

Dag 09 – Platser jag besökt

Jag har vart på många roliga platser.

Bilat till Danmark.
Bilat över hela Sverige ett x antal gånger.
Varit i Turkiet.
Varit i Spanien.
Varit i Bulgarien.
Varit i Grekland.
Varit i Norge.

Sen varje lov besöker jag Arjeplog, men ja, bussresa på tre timmar kanske inte räknas.

Färgerna på havet i Grekland. Alltså jag längtar tillbaka.

Dag 08 – Ett ögonblick

Ett ögonblick för mig.

Det var när jag fick veta att jag skulle få en kusin. Jag vart så otroligt stolt, för jag (förutom Calle då) har alltid varit den minsta kusinen i min lilla kusinskara. 5 kusiner, nu 6 stycken! Nu har jag en kusin där nere i allra söderligaste söder, och jag här, i norrland. Synd att vi inte kunnat träffas, Tyra.

Söta Tyra.

Ett annat ögonblick. Var då jag fick ett kusinbarn. Min fina kusin fick ett barn. Jag är så glad att det gick bra. Trots att det inte är lika långt till Arvidsjaur som till söderligaste söder så vill jag ändå träffa er. Jag är stolt över att säga, att barnen på korten är min släkt. Riktiga sötingar.

Grattis till barnen!

Söta Elvira.

Ett år äldre, men likadan egentligen

IGÅR: Skola. Vi pysslade på morgonen, gjorde hjärtan som man kan hänga upp i fönstren. Alla sjöng för mig, pinsamt. Fast gulligt ändå.

Efter skolan kom mamma och hämtade mig. Vi for till stan. Moster oxå. Vi gick på olika affärer, och jag hittade tre par nya byxor, en huvtröja och tre Depend nagellack, en present till Ellen.

Av släkten och familjen fick jag ca 2000 kronor, TACK!

Vi åt middag på Kriti (som min faster äger) och såg hockey där. Nina (som oxå fyllde år igår, GRATTIS!) kom in med glass, chokladsås och marränger med ett tomtebloss i. När hon tog ton började resten av puben (där man kan se hockey) sjunga, ingen som jag kände, bara gubbar. Gulligt. Sen var de match, SAIK - Timrå. Vi satt och såg på puben, det var mysigt.

SAIK vann efter straffar, Rundblad avgjorde det igen. Mitt hjärta klappade rejält, jag var jättenervös.

Jag fick ungefär 2000 kronor av släkten, nagelolja, hdmi-sladd, underställ, turochretur bijlett till Luleå matchen den 30 december (och ett medlemsskap i North Power), två par byxor, en ljuslykta också har jag fått min röda Adidasväska och ett hockeysäsgongskort i förtid. Inte bara liiite nöjd med presenterna! Har satt upp en anslagstavla och en hylla i rummet. Vart nöjd.

Det ser nog lite konstigt ut, men jag använder min tv  som skärm, tack vare hdmi-sladden jag fick. Och tangetbordet och datamusen som jag fick förra julen. Det är ganska praktiskt, speciellt då man ska se film!






Dag 07 - I min handväska




I min handväska finns det en bok, halstabletter, penna och sudd, läppsyl, snodd och klämmor ALLTID nödvändigt, astmamedicin, tuggummi, kalender där mina läxor är tänkt ska stå, men har inte skrivit i den på länge nu, alvedon/utslagsmeducin, kortlek, olika skolböcker fram och tillbaka.

Ja, det var nog allt. Detta var min vardagsväska. När jag ska till stan ser den annars innuti ut.






































































































































































varm nyponsoppa

Hejdär.

Min dag, en jobbig dag.

Har som (alla andra måndagar) vanligt, haft gympa, balett, jujutsu. Är riktigt trött nu. Galet trött. Kommer på allvar somna vid skrivbordet om jag inte slutar snart. Är så grymt trött.

På träningen var det mest flum med Kimberley, helt okej faktiskt. Trots att jag kom tio minuter försent (bussen tar en stund att åka), eller mer, så var det okej.
Det var sista baletten för i år. Vet dock inte om jag ska fortsätta, är lite kluven.

Har pluggat litelite på biologin, gått igenom spanskaglosorna så nu kan jag somna med någorlunda bra samvete. För imorrn, då är det MIN dag.

Melissa har retat mig, imorrn blir jag fjortis. Hon började sjunga en irriterande låt, som jag inte kommer på just nu. Nåt om fjortis och blondin och allt vad de nu var.

14 imorrn då. 06:04 den 7 december 1996 föddes tösen bakom denna blogg.


Dag 06 – Mina syskon

Jag har ett syskon. Carl.

Carl går i femman och är en vanlig lillebror. Han är riktigt irriterande, lat, gullig, givmild (i vissa fall) och en bra bror, trots allt. Han är trots allt inte så mycket yngre, så vi har på ett ungefär samma kompisar. Han kan reta gallfeber på mig ibland. När vi var små bråkade vi alltid. Hela tiden om vad som helst. Och då menar jag alltid.
Men nu när vi blivit äldre har vi tagit oss i kragen, men de såklart, vi bråkar fortfarande men inte alls lika mycket. Vilket är tur, annars skulle jag inte kunna bo under samma tak som honom.
Jag älskar honom, för han ställer upp för mig när det gäller.

Bror. ♥

Han älskar lika mycket som mig att läsa.

sura broder, glada syster.
Calle och hans bästa kompisar.


Andra advent

Andra advent idag. Inte för att det gör dagen så speciell, för mig. Men det kan vara bra att nämna.

Har varit i kyrkan idag. Det är fina tal som prästen berättar.
Efter kyrkan for jag och mamma på Ica och handlade lite baksaker, sedan bar det hemåt genom kylan. Bakade i typ tre timmar ( -.-' ), för det vart förlite smet första vändan, såklart! Men nu är det klart, och jag har stökat bort och ätit middag.
Bakade Godismuffins. Tycker det är supergott, fast som pappa sa när han såg alla ingridienser "det är inga bantningsmuffins du gör precis". Hehe, håller med honom, men wtf, DOM ÄR JU GODA!

Kvällens borde:
♦ plugga biologi (prov på torsdag)
♦ plugga spanska
♦ skriva klart novellen (ska vara klart på fredag)


*frida

* Emma, Frida

sötamänniskor. ♥

Dag 05 – Vad är kärlek?

Det finns olika kärlekar. Till vänner. Till familj. Till en låt. Till Han. Till hunden. Till saker. Ja, olika kärlekar.

Kärlek. Det flyger fjärilar i magen då man ser Han. Varje gång Han ler blir man alldeles varm inombords, och det är svårt att låta bli att le. Han är bäst, ingen kan bli bättre. Man vill vara med Honom hela tiden.
Man vill ge Honom hela världen.

Kärlek. Man kan berätta allt till vän. Vän sviker aldrig. Skulle jag förlora vän, skulle det inte gå att leva, för vän betyder allt. Jag är ofta med vän, för jag blir glad med vän. Jag kan vara mig själv med vän, för att vän är sig själv. Vän skrattar med mig, åt mig, för mig. Gråter med mig, jag gråter för vän.

Kärlek. Jag bara MÅSTE HA den saken. Den är så himla fin, den är så himla bra, man kan göra jättemycket, och det är roligt!

Det finns olika kärlekar, och jag har upplevt några av dem.


What do you got?


{Bon Jovi - What do you got?}

Lyssna på texten, fick en tankeställare där.

Everybody wants something, just a little more
We're makin a living, and what we're livin for
A rich man or a poor man, a pawn or a king
You can live on the street, you can rule the whole world
But you don't mean one damn thing

What do you got, if you aint got love
Whatever you got, it just aint enough
Youre walkin the road, but youre goin no where
Youre tryin to find your way home, but there's no one there
Who do you hold, in the dark of night
You wanna give up, but it's worth the fight
You have all the things, that you've been dreamin' of

If you ain't got someone, you're afraid to lose
Everybody needs just one, someone... to tell them the truth
Maybe i'm a dreamer, but I still believe
I believe in hope, I believe the change can get us off our knees

Chorus

If you ain't got love, its all just keeping score
If you ain't got love, what the hell we doing it for

I don't wanna have to talk about it,
How many songs you gotta sing about it
How long you gonna live without it
Why does some somewhere have to doubt it,
Someday you'll figure it out

Solo

Chorus x2

If you ain't got love, its all just keeping score
If you ain't got love, what the hell we doin' it for
Woahhh, I ain't got, if you ain't got
What do you got if you ain't got love
What do you got if you ain't got love

SKELLEFTEÅ AIK

SKELLEFTEÅ AIK

Efter en riktigt spännande match vann SAIK 5 - 4 efter straffar. Domarjävlarna dömde bort 2 fucking mål (ursäkta svordomarna, men nu är det tillåtet) för oss, illa upprörd. Trots det vann vi mot Gnaget, känns förj'vla bra ska jag säga.

Det var, jag, Sofia, Frida
, Julia, trillingarna, EMMA OCH JOJJE !!!!! Jag beundrar er, att ni stod ut ca 3 timmar med hockey, medtankepå er stoooora intresse för de ;)

Jag ska nu stolt visa upp mitt supergulliga kusinbarn, Elvira. (Alla bilder har ©)









Far och dotter, lycka.

Grattis! ♥

alla bilder har jag tagit av Anna.

Gradering klar!

HEJ!

Graderingen gick superbra. Man var ganska så nervös, men det funka. Gjorde båda mina graderingar efter varann, så jag var ganska trött. Först gradera jag till grönt barnbälte, sen gult vuxenbälte.

Skönt att ha de gjort, så då slipper man oroa sig för det.

Nu ska jag gå ner och äta en supertidig middag, sedan fara och se hockey med Sofia, Frida och EMMA! HELT FANTASTISKT! Hon är den mest ointresserade hockeymänniskan jag känner, och ändå är hon med en match! nä, men de hade vart på stan, så hon följde dem, hihi.

Jojje kanske ska med, Ännu en ointresserade hockeymänniska, menmen roligt att de följer! :)

bli min?

Dag 04 - Det här åt jag i dag

Jag har inte ätit nån mat idag, bara fikat. Oj så intressant! En macka med skinka och prästost. Druckit te och läst tidningen.

Gradering idag, så himla nervöst!
Hockey, SAIK - Gnaget (Låtsas AIK, AIK Solna), hemma! Alltså inte bra för mina nerver, är så himla nervös.


Fraidej

Fraidej todaj. Aj'm happy, bekause itt's träjning todaj.

Idag var det en ganska slapp dag. Hann inte skriva klart min svenska novell, men den börjar närma sig slutet iaf, tur det. Annars blir nog Cickie "arg", de fick helst inte vara mer än 2000 ord, och jag har typ 2200 och har inte slutat än. Ooooops!

Idag är det träning, sista träningen innan graderingen imorrn, läskigt.

Efter träningen ska moster, mormor, farmor och farfar komma och käka middag, och typ fira mig i förväg, eftersom jag fyller år en tisdag *suck*
Sen ska några friends komma hit och ha skoj. Yää.

Nu ska jag fortsätta på min novell.


Dag 03 - Mina föräldrar

Mamma i Prag (?) för typ nån sommar sen. Alltså detta är den enda bild jag hittade på mamma, efter typ en halvtimmes sökande. Hon är den som tar korten, men är aldrig med på dem.
Bild på pappa har jag inte. Han hatar att vara med på kort.

Mamma Veronica(jag är snart lika lång som hon, 165cm) är en riktig hundmänniska. Hon älskar djur och är en jätteduktig hundägare. Den bästa mamman, en jättebra vän och arbetskamrat. Hon är allt som många vill vara.
Mamma ställer alltid upp för mig, vad det än är. Jag älskar dig.

Pappa Jens är lång, älskar att åka skidor och busa. Det är han som alltid leker med oss, vänder oss uppochner osv.
Han är den bästa pappan, en jättebra vän, och en allvetare som kan fixa det mesta med silvertejp. Pappa ställer alltid upp för mig, när som helst.

Jag älskar er.

Julstök och lycka

Ikväll har jag gjort klart engelskahäftet, smsat, städat mitt rum och fått ett kusinbarn!!
Min kära kusin Anna fick en dotter ikväll, GRATTIS!

Åååh, min kärlek till pluttisar tar aldrig slut, alltså de är så gulliga! Längtar galet mycket tills jag får träffa alla tre!

Grattis Anna och Fredde!


Att önska är gratis

Hejhopp alla glada!

Idag hade vi bad på gympan, jag simmade 10 längder, det var skönt. Jag älskar att simma, att bada. Att vara i vatten. Jag lovar att jag var en fisk i mitt förra liv. ;)

Sen hade vi 40 minuters lunch rast. På den ska vi hinna: duscha, byta om, äta lunch, ha rast. De två sistnämda hinner man knappt. Att ha rast innan so:n börjar, det är ett måste, men vi hinner inte alltid de, för vi har så kort rast..

På so:n hade vi geografikartprov. Jag var rätt så säker, så jag hoppas att jag inte hade fel nånstans. Jag gjorde klart läsprovet som jag inte hann klart i tisdags. Shit vad stressad jag var! Satt och skakade med benet, kollade på klockan hela tiden och det var ganska svårt att koncentrera sig. Jag fick sitta över fem minuter, sen var det slut. Hoppas, hoppas, hoppas att det gick bra!

Efter skolan gick jag till mormor. Hon höll på att julstöka. Jag hjälpte henne lite, sen gick jag till Tempo och handlade till henne.
Frasse älskar snö! Han springer som snabbast och lyckligast genom snön. Trots att snön går typ upp till magen på han, han är så himla gullig!

VARNING FÖR TAPBILDER!


Harry Potter boken är bra. Är på andra nu. Mobba mig inte, dom är jättebra böcker!

Vi har biologiprov nästa vecka, inte kul..

Råkade kolla bort. Bjuder på lite bilder, inte ofta de inte..

Dag 02 - En sak ni inte vet om mig

Okej, en sak om mig, som ni inte vet. Hm..

När jag var liten och nån nämde ordet "kärlek" fick jag en klump i halsen, såg suddigt och började gråta. Det var jättekänsligt ord. Jag har ingen aning om varför, men så var det.

Min första mobil var en Nokia. (som jag hatar mest av alla mobiler, NOKIA!)

Jag har varit i 5 länder. Danmark, Norge, Bulgarien, Turkiet, Grekland.

Det vart tre saker, men jag tror inte ni klagar! ;)


Julmusik

Hemma från träningen/-arna. Vuxenträningen var jobbig, var slängbuddy till Matheus, som ska gradera till första svart. Hög puls, och alldeles svettig och trött. Men de funkade. De är roligt att inte bara göra sina tekniker.

Nu är jag trött som bara den, nyduschad och inte så pluggsugen.
Mamma ska förhöra mig på geografin, så jag fixar provet imorrn.

Jag fixade just en julista på spotify. Alltså jag har ganska så blandad musiksmak. När det vankas mot jul, då vill jag ha de klassiska låtarna, kanske av olika artister, för man blir aldrig less dem! Kolla här;

inte stor bild.. Hur gör man den större?

Dag 01 - Om mig

Jag är en tjej som alltid är glad, älskar att skratta och älskar mina vänner.
Jag är ganska trög i vissa fall, har dålig humor (enligt de flesta) och säger det jag tycker.

Jag är blond med ljusa slingor, brun/gröna ögon. Min kropp är inget att skryta med, men mår jag bra, är den bra.
Jag är 13 år, 14 om 6 dagar. Hatar att fylla år i december och bor utanför Skellefteå.

Jag går i åttan, de säger att åttan är tuffast och det är sant. Prov stup i kvarten, så jag är en plugghäst med inget liv.
Jag. Jag. Jag.

Jag älskar att läsa, mamma kallar mig en bokslukare, kanske sant. Skolan, tro det eller ej, är rolig. Man lärr sig så mycket, man får träffa kompisar och får ett socialare liv (läxor borträknat) genom att träffa nya kompisar.

Jag är bortskämd. Riktigt bortskämd. Jag har månadspeng och får saker utöver det. Mycket. Man säger att ett barn kostar en miljon per år, jag måste kosta två.

Det var lite om mig. i brist på bilder.

utmaning

Som många andra ska jag göra denna utmaning.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – En sak ni inte vet om mig
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – I min handväska
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Min första kärlek
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Tänkte att jag skulle börja idag, 1 December. Om jag känner mig själv så kommer jag att hoppa över nån, men det kan ni nog blunda för. ;)